Pàgina d'inici > Projectes > Projecte Erasmus+ “Open Data for Sport Governance”

Projecte Erasmus+ “Open Data for Sport Governance”

Open Data for Sport Governance és un projecte Erasmus+ (dins la categoria de promoció i suport al bon govern de l’esport), cofinançat per la Unió Europea, liderat per l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFCBarcelona), i desenvolupat conjuntament amb la col·laboració del Centre de Dret i Economia de l’Esport (CDES, França), la Federació Lituana d’Esports (LUSF, Lituània), el centre perl’Organització per a l’Educació Esportiva (OPES, Itàlia), SPORTMALTA (Malta), l’Institut Portuguès d’Esport i Joventut (IPDJ, Portugal) i el Comitè Olímpic d’Eslovènia (Eslovènia). El Dr. Francesc Solanellas, membre del GISEAFE, és el director del projecte i el Sr. Joshua Muñoz, també membre del grup, n’és el coordinador.

L’objectiu general del projecte és crear una eina de govern i gestió per analitzar, comparar i ajudar les organitzacions esportives europees a ser gestionades d’una manera més eficient i transparent. Es busca, per tant, ajudar els i les gestores esportives posant a la seva disposició dades sobre indicadors de gestió, i que, a través de l’eina informàtica puguin posicionar la seva organització esportiva en comparació amb la puntuació de les organitzacions esportives que participen en el projecte.

En una primera fase, el projecte s’ha dirigit a organitzacions esportives com són les federacions esportives, clubs i clubs poliesportius. S’han analitzat modalitats esportives comunes als 7 països participants en el projecte, com són el futbol, el bàsquet, la natació, el tennis i l’atletisme, però també alguns esports destacats per cadascun dels països. Finalment, la mostra del projecte es composa d’un total de 518 organitzacions esportives (83 federacions esportives i 434 clubs, dels quals 50 són poliesportius). La recollida de dades es va abordar mitjançant un qüestionari estructurat per obtenir dades primàries quantitatives i qualitatives de les organitzacions esportives. Els resultats de l’aplicació d’un marc multidimensional d’anàlisi a les organitzacions esportives revela una àmplia gamma de puntuacions a totes les organitzacions i un marge considerable de millora respecte a les mètriques. Si bé pot ser no cal quantificar el rendiment en totes aquestes àrees per comprendre que hi ha oportunitats de millora, es creu que aquesta perspectiva d’anàlisi pot ajudar a les entitats a establir les seves prioritats a curt i mig termini, i en conseqüència, a promoure el canvi (a nivell individual, organitzacional o sectorial) en aquelles àrees susceptibles de millora.

Aquest projecte pot contribuir a la sostenibilitat, i consolidació del model esportiu de les nostres organitzacions esportives.

Per a més informació consulta el següent enllaç.

  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: