Projecte

Es presenta la memòria del projecte:

Avaluació de la qualitat dels departaments didàctics d’educació física i estratègies formatives de millora

Projecte finançat per la convocatòria ARIE (2007)

Director: Dr. Carles González Arévalo (INEFC Barcelona) 

Equip tècnic: Meritxell Monguillot Hernando

Equip assessor:  Dra. Núria Puig (INEFC Barcelona), Dra. Maria Prat (UAB), Dra. Raquel Font (UdG), Dra. Susanna Soler (INEFC Barcelona) , Dr. Domènec Blázquez (INEFC Barcelona) , Dr. Joan Cambeiro (Inspecció d’Educació), Dr. Joan Riera (INEFC Barcelona), Carles Zurita (professor d’Educació Física), Dr. Carles Ventura (UAB i professor d’Educació Física), Meritxell Monguillot (professora d’Educació Física)

Documentació: Memòria del projecte: Avaluació de la qualitat dels departaments didàctics d’EF i estratègies formatives (González, 2007)

Resum:

Aquest projecte d’investigació és la continuació d’una recerca sobre la qualitat de l’àrea d’Educació Física en els centres que imparteixen l’ESO a la ciutat de Barcelona, realitzada entre els anys 2003 i 2006. Aleshores, els resultats de l’estudi van desembocar en el disseny d’un instrument d’autoavaluació dels departaments didàctics d’Educació Física anomenat “Autoavaluació de la Qualitat de l’Àrea d’Educació Física” (AQUAEF), que va permetre a cada cap de departament valorar el funcionament i l’organització de l’àrea en la fase pre-activa, és a dir, abans de la fase d’interacció professorat-alumnat. Els departaments didàctics, com a òrgans de coordinació verticals, apareixen com una important unitat organitzativa de participació i coordinació. Sobretot, són un mitjà de participació del professorat en la resolució d’aspectes específicament tècnics (currículum, programació, metodologia, etc.), en els òrgans naturals d’innovació i perfeccionament del professorat, i l’espai on es poden coordinar i gestionar els recursos humans.

El desenvolupament de la recerca ha contemplat el disseny i la implementació d’un Pla de Formació mitjançant la plataforma virtual Moodle de nou setmanes de durada. A partir de les necessitats formatives detectades després de l’administració de l’AQUAEF, vam posar en marxa estratègies per tal de col·laborar en la millora de l’organització i funcionament dels departaments d’educació física dels centres col·laboradors en la recerca.

  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: