Pàgina d'inici > De congrés, Formació > Celebrada la “Jornada Bullying en el Deporte”

Celebrada la “Jornada Bullying en el Deporte”

El passat 4 de novembre, coincidint amb el Dia Contra l’Assetjament Escolar per la UNESCO, es va celebrar la Jornada Bullying en el Deporte, organitzada per l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya i la Red de Investigación “Bullying en el Deporte: Análisis y Buenas prácticas”. 

La Jornada, amb més de 380 persones inscrites, va ser presentada pel Dr. Eduard Inglés, director de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya i inaugurada pel Dr. Miguel Venda da Graça Nery, de la Universidade Europeia de Lisboa, amb la Conferència Inaugural: “Bullying en el deporte. Estado de la cuestión”. Seguidament, es va portar a terme la Formació “Estrategias de prevención del bullying en el deporte“, a càrrec de Lander Iragogorri, en representació de l’equip WatsTeam, en la qual es van poder recollir un seguit d’eines i recursos per a la prevenció de l’aparició d’aquesta problemàtica en les organitzacions esportives. En l’espai de comunicacions, el Dr. Juan de Dios Benítez Sillero, de la Universidad de Córdoba, va fer una aproximació del Bullying a l’assignatura d’Educació Física, amb la comunicació: “Bullying en Educación Física. ¿Qué sabemos actualmente?“. Xènia Ríos, de l’INEFC Barcelona, va seguir amb les comunicacions de la Jornada parlant sobre els possibles efectes que podien sorgir arrel d’una victimització en el context esportiu, amb la intervenció: “Consecuencias del bullying en el deporte formativo“. Finalment, Blanca Nualart, des del Consell Català de l’Esport, va oferir la comunicació: “Bullying en el deporte:  Actuaciones del Consell Català de l’Esport (Generalitat de Catalunya)“, recollint totes aquelles accions realitzades pel CCE en relació a la prevenció de violències. Per la seva banda, Laura Sabaté i Ester Morillas, en nom de la Fundació Barça, van ser les encarregades de realitzar la segona formació de la Jornada, amb el títol: “Estrategias de intervención del bullying en el deporte“. En aquest espai, van oferir-se propostes en relació a l’actuació davant un possible cas de bullying a l’entorn esportiu. Finalment el Dr. Carles Ventura, coordinador de la RED Bullying y Deporte, va exposar els materials didàctics per a la sensibilització del bullying a l’esport, elaborats per la RED, els quals estan disponibles al web de l’INEFC.

Per a més informació, consulta el web de Red de Investigación “Bullying en el Deporte”

#AmbElBullyingNoEsJuga

  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: