L’efecte COVID impulsa xifres rècord als parcs naturals
La tesi del Victor Dorado, investigador de l’INEFC de Lleida i del GISEAFE, està servint de termòmetre d’afluència a espais naturals. La tesi, que està dirigida per la Dra. Estela Farias, professora del centre de Lleida, pretén fer una radiografia del comportament, l’ús, les preferències, etc. dels usuaris en aquests espais.
Segons un article de Rosa Maria Bosch publicat a “La Vanguardia” indica, entre altres dades, que la Pica d’Estats ha registrat un increment del 51% respecte al mateix període de l’any passat per l’efecte de la covid-19. La pandèmia ha representat un efecte crida cap a espais naturals per fugir de les aglomeracions després de la reclusió.
Dorado va aprofitar per fer enquestes a prop del cim de la Pica d’Estats i va constatar que el 26% de les persones que van decidir anar-ho va ser a causa de la covid-19.
La gran afluència de públic en aquests espais naturals ha activat l’alarma perquè es prenguin mesures en la seva gestió, no sols d’infraestructures, sinó també mediambientals tal com apunten García Petit, director del parc Cadi-Moixeró i el seu homòleg Marc Garriga de l’Alt Pirineu a causa de l’increment de l’impacte ambiental per l’acumulació d’excrements i escombraries que generen els visitants.