Estereotipos de género, fútbol y aprendizaje cooperativo: una propuesta crítica para secundaria
Aunque el día amanece claro hay alguna nube en el cielo que hace augurar una jornada fría y húmeda. Estos pensamientos invaden a D, mientras dirige sus pasos hacia el instituto. Va con pocas ganas, como todos los días de los últimos meses, y encima hoy le toca Educación Física a primera hora. D reconoce que ha pasado de gustarle esta asignatura -en primaria hacían juegos y se divertían- a ciertamente odiarla: ‘correr, hacer test y seguir corriendo’, piensa para sí.
Així comença la nova publicació en la que ha participat Susanna Soler. La podreu trobar aquí, i té la següent referència:
Sánchez, N.; Martos-García, D.; Soler, S.; Tarín, C.; & Ferrer, M. (2018). Estereotipos de género, fútbol y aprendizaje cooperativo: una propuesta crítica para secundaria (pp. 293-324). In E. Lorente-Catalán & D. Martos-Garcís (Eds.), Educación Física y pedagogía crítica. Propuestas para la transformación personal y social. Lleida-València: Edicions de la U. de Lleida i Publicacions de la U. de València.
El resum del llibre, coordinat per la professora de l’INEFC Lleida Eloisa Lorente conjuntament amb el professor de la Universitat de València Daniel Martos García, és:
Sovint s’ha retret a les pedagogies crítiques haver tingut un escàs desenvolupament pràctic, per la dificultat de traduir els postulats teòrics a les pràctiques pedagògiques concretes. Aquest llibre neix amb el propòsit de salvar aquesta crítica i mostrar una àmplia varietat d’experiències nacionals i internacionals que estan duent a terme diferents grups de treball en diversos contextos educatius. Professionals amb inquietuds per fer de l’Educació Física una matèria capaç de donar poder a l’alumnat amb una consciència crítica que li permeti sensibilitzar-se amb les problemàtiques socials; implicar-i donar-li la confiança que pot contribuir a transformar i a millorar el seu entorn i la seva comunitat. Les experiències relatades i investigades en aquest llibre no pretenen constituir un manual per a ser reproduït pel professorat sinó que es plantegen com una font de suggeriments i idees que puguin generar reflexió i inspirar al lector o lectora per adaptar-les al seu propi context i pràctica professional.