Pàgina d'inici > Esport, territori i sostenibilitat, Publicacions > Sports management in coastal protected areas. A case study on collaborative network governance towards sustainable development

Sports management in coastal protected areas. A case study on collaborative network governance towards sustainable development

1-s2.0-S0964569115X00160-cov150hEduard Inglés i Núria Puig han publicat l’article “Sports management in coastal protected areas. A case study on collaborative network governance towards sustainable development” a la revista Ocean & Coastal Management.

Podeu descarregar el text complet de l’article de forma gratuïta fins al proper 27 de gener del següent enllaç

Aquí teniu el resum de l’article:

The main objective of this paper is to determine if a collaborative network governance structure in the management of sport practice in coastal areas generates better effects on the degree of sustainability of its territorial development. This paper shows the results of the analysis of the existing governance in the managing processes of 4 conflict situations generated by sport practice in 2 coastal protected areas, and the effects on the dimensions of its development in each case. The information was collected through indepth qualitative interviews with key stakeholders. Qualitative data was quantified by the definition of indexes of indicators to allow the comparison between cases. Results show that there exists a close relationship between the index of collaborative network and that of sustainability; that means that the greater is the degree of networking and the development of collaboration processes between stakeholders, the higher is the degree of sustainability of the development generated by the strategy of solution adopted in each of the coastal areas.

  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: