Pàgina d'inici > Activitat física i esport adaptat, Educació Física al sistema educatiu, Publicacions > Publicacions – Fco. Javier Hernández, Jannick Niort i Víctor Labrador, publiquen el llibre “L’esport per a les persones amb discapacitat: els reptes de l’adaptació i la inclusió esportiva”

Publicacions – Fco. Javier Hernández, Jannick Niort i Víctor Labrador, publiquen el llibre “L’esport per a les persones amb discapacitat: els reptes de l’adaptació i la inclusió esportiva”

libro hernandezEns plau informar-vos que els membres del grup Fco. Javier Hernández (coordinador y autor del llibre), Jannick Niort, Víctor Labrador i altres co-autors han publicat el llibre “L’esport per a les persones amb discapacitat: els reptes de l’adaptació i la inclusió esportiva”.

Aquest llibre descriu que existeixen dues formes d’expressar la pràctica esportiva en persones amb discapacitat. Aquestes no són contraposades més aviat es complementen. Aquestes dues formes són la inclusió esportiva i l’adaptació esportiva. En la primera part, es plantegen diferents reflexions sobre les persones amb discapacitat i l’esport inclusiu. Entre aquestes reflexions cal ressaltar: la necessitat d’un canvi de cultura esportiva, les possibilitats i limitacions de les persones amb discapacitat per practicar l’esport i la urgència de disposar de projectes a partir dels quins les institucions participin ajudant a la inclusió esportiva. En la segona part, es plantegen diversos programes d’intervenció esportiva adaptada, uns més centrats en la didàctica i uns altres, més viscuts. En aquests últims es recullen diferents experiències per a la pràctica esportiva en persones amb discapacitat visual, física i intel·lectual i amb diferents graus d’afectació. Complementàriament, en aquesta segona part s’exposa una recerca sobre l’alumnat amb discapacitat i els conflictes a la classe d’Educació Física.

Finalment, aquest llibre pretén transmetre que la societat, les institucions i les entitats esportives, en particular, no han de ser alienes al fet que persones poc o molt afectades puguin fer pràctica esportiva. Totes les situacions i contextos es poden adaptar a qualsevol tipus de persona discapacitada, serà doncs l’habilitat del professor o tècnic esportiu i de les entitats, la que faciliti una situació favorable perquè l’esportista amb discapacitat pugui accedir a l’esport adaptat o a l’esport inclusiu.

Podeu trobar més informació a: http://deporteydiscapacidad.edittec.es/

  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: