Pàgina d'inici > Organitzacions i gestió de l'esport, Publicacions > Publicació – El deporte, entre el local y el global

Publicació – El deporte, entre el local y el global

Rui Gomes de la Universidade de Coimbra i Núria Puig han promogut l’edició d’un numero monogràfic sobre les relacions entre el local i el global en l’esport. Així mateix, les revistes Apunts. Educació Física i Esports i l’ European Journal for Sport and society es varen associar en una “ joint venture” perquè el monogràfic sortís al mateix temps en tres idiomes: anglès, castellà i català.

 

Gomes, Rui; Puig Núria, coord. 2009. El deporte, entre el local y el global, Monográfico de la revista Apunts. Educació Física i Esports, (97).

Resum: El dossier monogràfic consta de dues parts i una entrevista. El títol de la primera part és: Què significa la globalització de l’esport?. Eric Dunning, Manuel García Ferrando, Klaus Heinemann i Rui Gomes reflexionen sobre la qüestió tot mantenint posicions ben oposades. La segona part es titula  La diversitat global i local en l’esport. Els articles que la componen es mouen entre l’anàlisi de les diferenciacions locals, la traducció local de tendències nacionals o internacionals o la comparació entre països. El monogràfic s’acaba amb una entrevista a Pere Miró, director de Solidaritat Olímpica, on sense ser precisament un teòric, explica amb precisió la visió simultània global/local que ha d’aplicar permanentment en la realització de les seves tasques professionals.

Puig, Núria; Gomes, Rui, ed. 2010. Sport, between Local and Global, Special Issue of European Journal for Sport and Society,vol. 7, (1+2).

Abstract: The monographic dossier consists of two parts and an interview. The title of the first part is What does the Globalisation of Sport Mean?. Eric Dunning, Manuel García Ferrando, Klaus Heinemann and Rui Gomes give their reflections about the topic with very opposite positions. The second part is titled: Global and Local Diversity in Sport. The articles featured here focus on analysis of local differentiations, the local transfiguration of national or international trends and comparison between countries. The monographic dossier ends with an interview to Pere Miró, Chairman of Olympic Solidarity, who is not exactly a theorist, but gives a precise description of the simultaneously global/local view he must constantly apply as he carries out his professional tasks.

  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: