Publicació

Per fi ja ha sortit publicada la col·lecció de “Formación del Profesorado. Educación Secundaria”, de l’editorial graó, en la que hi participen diverses persones del grup. En Carles González, junt amb Teresa Lleixà, ha coordinat els tres volums dedicats a l’EF, en els quals, Domènec Blázquez, Jaume Casamort, Javier Hernández, Susanna Soler i Anna Vilanova, entre d’altres, hi han participat en diversos capítols.

El primer volum “Educació física. Complements de formació disciplinar”, ofereix diverses aportacions sobre les competències per a l’accés i l’exercici professional, alhora que aporta les eines necessàries per repensar l’Educació física tenint en compte els nous plantejaments curriculars. Pel seu marcat caràcter vivencial i per les interaccions personals que propicia, l’Educació física és una disciplina privilegiada per a l’adquisició de les competències bàsiques del currículum. Els seus apartats són: Educación física: pasado, presente y futuro. • El currículo de Educación física en la educación secundaria obligatoria y el bachillerato: análisis crítico. • La Educación física en el currículo competencial. • El valor educativo (no educativo) de los contenidos de la Educación física y la dificultad de su cambio. • Contextos y situaciones en Educación física. • La diversidad del alumnado: prevención de problemas de aprendizaje y de convivencia. • El perfil competencial del profesorado de Educación física. • La profesión docente: acceso y desarrollo profesional.

El segon volum  “Educació física i la seva didàctica“, parteix de la situació que la educació física és una matèria que ha viscut grans canvis pel que fa a la programació i impartició de la docència. Així, Didàctica de l’Educació física, volum orientat envers la didàctica i la pràctica docent, aborda l’ensenyament de la matèria des d’un punt de vista competencial. En ell podem trobar des d’orientacions per al desenvolupament del currículum fins a elements d’organització de la docència. Ensenyar Educació física amb èxit suposa dissenyar una programació coherent amb el context, disposar d’un ampli ventall d’estratègies didàctiques, generar un clima de classe que convidi a l’aprenentatge, utilitzar adequadament els recursos materials i tecnològics i integrar l’avaluació dins el procés d’aprenentatge. Els seus apartats són: Programación de la enseñanza en Educación física. Estrategias didácticas en Educación física • Comunicación y aprendizaje en Educación física • El clima en el aula de Educación física. • Estrategias inclusivas en Educación física • La gestión de la sesión de Educación física • La evaluación en Educación física • Utilización de las tecnologías de la información y la comunicación en la enseñanza de la Educación física.

El tercer volum “Educación física. Investigación, innovación y buenas prácticas”, tot i sent independent, completa els dos anteriors referits als complements de formació disciplinar i a la didàctica, respectivament. El professorat d’Educació física ha de ser catalitzador de canvis en el procés docent, resolent problemes mitjançant solucions noves i creatives. En aquest volum es troben les indicacions necessàries per afrontar el repte d’innovar en l’Educació física. A més amés, el volum ofereix consells útils per compaginar la investigació educativa amb la qualitat de la docència. Innovació i investigació es complementaran amb la intenció última de millorar les pràctiques docents. Els seus apartats són: Innovación en Educación física. Francesc Buscà Donet • La investigación en Educación física. Susanna Soler y Anna Vilanova • La clase de educación física: escenario de la investigación. Júlia Blández • Indicadores de calidad en la enseñanza de la Educación física. Francisco Javier Castejón • Docencia en educación física: análisis crítico. Albert Batalla • Problemáticas específicas de la sesión de educación física: detección y resolución. Josep Morales • Análisis de buenas prácticas en la enseñanza de la Educación física en la educación secundaria obligatoria. Isaac Pérez López • Análisis de buenas prácticas en la enseñanza de la Educación física en

  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: