Pàgina d'inici > Educació Física al sistema educatiu, Gènere en l'educació física i esport, Publicacions > Publicació – Els estereotips de gènere a l’Educació Física…

Publicació – Els estereotips de gènere a l’Educació Física…

Susanna Soler, junt amb Laura Carbonero i Maria Prat, publica l’article “Els estereotips de gènere a l’Educació Física i l’esport en l’alumnat de Primària: entre la reproducció i el canvi”, a la jove revista IN&EF:

Carbonero, Laura; Soler, Susanna & Prat, Maria (2011). Els estereotips de gènere a l’Educació Física i l’esport en l’alumnat de Primària: entre la reproducció i el canvi, a IN&EF Innovació en Educació Física (revista digital), pp. 1-7,  nº 2.

Resum:

A principis del s. XXI, encara hi ha jocs de nens i jocs de nenes? O ja han desaparegut les etiquetes? Les transformacions que hi ha hagut al llarg del s. XX a la nostra societat, i la incorporació de la dona al sistema esportiu, fan que cada vegada coneguem més exemples d’homes i dones que realitzen activitats que fa quaranta anys serien impensables. Tot i així, les dades indiquen que la tendència de pràctica esportiva d’homes i dones encara segueix els models tradicionals de gènere. En aquest context, com incideixen els models tradicionals de gènere en els nens i nenes? Quins aspectes estan canviant?

Per abordar aquesta qüestió, en aquest article es presenten els resultats d’un estudi realitzat a vuit centres d’educació primària. Per això es va dissenyar i distribuir un qüestionari adreçat als nois i noies de 5 i 6è curs (10-12 anys). En ell s’analitzen quatre grans aspectes: les preferències en l’àmbit de l’educació física, la valoració que fan de la matèria, la seva representació del joc i l’esport, i finalment, la realització d’altres activitats (al pati i en horari no lectiu). Les dades obtingudes de l’estudi ens fan reflexionar sobre la situació ambivalent que encara es produeix avui dia, ja que si bé una part important de l’alumnat segueix influït pels models tradicionals de gènere, hi ha una part d’alumnes que trenca amb aquests models i mostra indicis de canvi.

  1. Encara no hi ha cap comentari.
  1. No trackbacks yet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: